Juhlien järjestämisen ABC

Oletko järjestämässä juhlia? Lähestyvätkö synttärit, polttarit, varpajaiset, valmistujaiset, kihlajaiset, firman pikkujoulut, Halloween-juhlat, kekri, kemut, bileet, kestit tai ihan vain juhlat? Etkö tiedä, mistä lähtisit liikkeelle? Hätä ei ole tämän näköinen! Tässä artikkelissa neuvon kädestä pitäen, kuinka juhlat järjestetään.

Aloita kutsumalla vieraat. Ota selvää, mikä päivämäärä olisi paras mahdollisimman monelle juhlijalle. Ei ole sellaisia juhlia, joihin kaikki halukkaat ja kutsutut pääsisivät osallistumaan, joten hyväksy se, että kaikkia et voi juhlien ajankohdan suhteen miellyttää. Kerro kutsussa päivämäärän lisäksi juhlapaikka, avec-mahdollisuus ja mahdollinen teema tai pukukoodi. Jos haluat juhlien joskus myös loppuvan, voi kutsuun merkitä ajankohdan myös juhlien loppumiselle, esimerkiksi klo 17-00. Pyydä vieraita varmistamaan osallistumisensa ja allergiat ja erikoisruokavaliot.

Seuraavaksi hankitaan puitteet juhlimiselle. Juhlatilan on oltava sopivan kokoinen vierasmäärään nähden ja sen tulee sietää se määrä meteliä, mikä juhlista tulee. Siksi riehakkaimpia juhlia ei kannata järjestää kerrostaloasunnossa, jossa tulee hiljaisuus. Hotellit, esimerkiksi Klaus K (klauskhotel.com) ovat hyviä juhlapaikkoja, jos juhlat ovat hienommat ja haluat panostaa miljööseen. Muista, että juhlia voi kesäisin järjestää ihan hyvin myös ulkona, esimerkiksi puistossa tai rannalla. Varmista, että puistossa ei ole muita tapahtumia samaan aikaan, jotta meteli ei häiritse.

Viimeisenä hankitaan tarjoilu ja koristelu. Jos juhlissa on teema, koristelu usein määrittyy sen kautta. Mikäli teemaa ei ole, voi koristelussa hyödyntää väriteemaa tai sesonkia: kesällä kesäkukat tuovat näyttävyyttä juhlapöytään, syksyisin voi hyödyntää värikkäitä lehtiä. Tarjoiluun voi nähdä paljon tai vähän vaivaa: jos budjetti sallii, voit tilata ruoat catering-palvelusta tai ravintolasta, jos budjetti on tiukka, valmista tarjoilut itse. Muista allergiat ja erikoisruokavaliot, jotta kaikki nauttivat juhlista.