Kolme vinkkiä seuraavaa isoa Zoom puheluasi varten

Viimeisen vuoden aikana on suuri osa sosiaalisesta elämästämme siirtynyt internettiin. Mutta kun elämässä on tärkeitä tapahtumia, ja välit täytyy kuitenkin pitää turvallisina, tulee eteen pulma. Toimivatko juhlat etänä? Voiko zoomissa edes oikeasti keskustella?? 

Viimeisen vuoden aikana olen suunnitellut ja toteuttanut etäjuhlia synttäreistä pikkujouluihin, ja jopa yhdet häät! Jos sinulla on edessä etäjuhlien isännöinti tai emännöinti, pidä mielessä nämä vinkit, jotta osallistujat voivat nauttia yhdessä olosta, ja oikeasti myös vaihtaa kuulumisia keskenään.

  • Enemmän kuin yksi ylläpitäjä puhelussa.

Olemme kaikki olleet puhelussa, jossa henkilö, jonka oli tarkoitus puhua tai johtaa tilannetta, kärsiikin yhtäkkiä teknisistä ongelmista tai katoaa puhelusta kokonaan, jättäen muut noloina vilkuilemaan ympäriinsä. Tämän takia kannattaa aina olla useampi kuin yksi ”host” puhelussa, joka tietää miten asioiden on tarkoitus edetä. Jos yksi heistä katoaa, voi toinen helposti ottaa tilanteen haltuunsa.

  • Puheenvuorojen jakaminen, sekä Mute Nappi

Yksi konferenssipuhelun ja live tapaamisen isoimmista eroista on se, että kaikki paikalla olevat kuulevat muiden kuiskauksenkin. Tämä saattaa tuottaa sekä vaikeasti ymmärrettävää päällekkäisyyttä puheessa, sekä kiusallisia pitkittyneitä hiljaisuuksia, kun kukaan ei uskalla puhua. Riippuen juhlasta, voisi olla hyvä, että puhelun aikajana on ennalta tiedossa, ja puheenvuorotkin voidaan jakaa etukäteen (esimerkiksi synttäripuhelun onnittelut). Puhelun ylläpitäjät voivat myös hiljentää (mute) toiset osallistujat, kun tärkeä puheenvuoro on meneillään, jotta kaikki varmasti kuulevat sen.  

  • Zoomin Breakout Rooms

Zoom konferenssi puheluissa on mahdollista jakaa osallistujat pienryhmiin tietyksi ajaksi. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos puhelussa on isompi ryhmä – varsinkin, jos osa on paljon puheliaampia kuin toiset! 4–6 hengen pienryhmissä heille voi antaa jonkin keventävän tehtävän tai tutustumiskysymyksiä keskustelun avittamiseksi.