Kuinka järjestää unohtumattomat illallisjuhlat

Hyvien illallisjuhlien toteuttaminen vaatii usein pidempää suunnittelua. Tarkoitus olisi, että vieraat puhuvat juhlista lämmöllä vielä pitkään niiden jälkeenkin. Onnistuneisiin juhliin sisältyy hyvä ruoka ja juoma, ihanat ystävät sekä loistava keskustelu.
Minimoi mahdollista kaaosta aloittamalla suunnittelu hyvissä ajoin. Laadi vieraslista vaikkapa kaksi viikkoa ennen juhlapäivää ja varmista samalla, että sinulla on tarpeeksi aterimia ja astioita jokaiselle vieraalle. Lähetä tässä vaiheessa kutsut ja ala pohtimaan illan teemaa ja tyyliä. Listaa teemaa silmälläpitäen tarvitsemasi koristelut. Pyydä kutsuvieraita vahvistamaan osallistumisensa viimeistään viikko ennen juhlapäivää ja kertomaan samalla mahdollisista ruokarajoitteistaan.

Suunnittele ruokalistasi noin viikko ennen tapahtumaa. Pidä mielessäsi sellaiset tarjottavat, jotka on mahdollista valmistaa päivää ennen juhlia. Pohdi miltä haluat kattauksesi näyttävän ja tee viimeistään tässä vaiheessa hankintoja esimerkiksi https://www.makujakauppa.fi/tuotemerkit/marimekko/marimekko-astiat mikäli jotain uupuu. Jos haluat sisältää kattaukseesi kynttilöitä, hanki ne tässä vaiheessa.

Hanki ainekset tarjottaviisi kaksi päivää ennen juhlapäivää, osta myös viinit ja muut tarjoilemasi juomat. Tee tässä vaiheessa myös soittolistat, mikäli haluat soittaa illan aikana tiettyä musiikkia. Juhlia edeltävänä päivänä voit valmistaa niin suuren osan ruoista etukäteen, kuin vain mahdollista. Siivoa kotisi pitäen erityisesti huolta niistä alueista, joissa vieraat tulevat viettämään aikaa. Tyhjennä roskikset ja katso, ettei tiskikoneessa tai -altaassa ole tiskiä.

Juhlapäivänä suosittelen asettamaan kaikki ainekset terävien veisten ja leikkuulautojen kanssa valmiiksi pöytätasoille, jotta loppujen ruokien valmistus sujuu kätevämmin. Koristele ja kata pöydät, äläkä unohda jaettavia vesikarahveja. Sytytä kynttilät, laita musiikki soimaan ja nauti illasta.