Kuinka saat vieraasi viihtymään juhlissa tappiin asti

Miten varmistan, että vieraat haluavat pysyä juhlissa niin pitkään kuin mahdollista? Tässä joitain hyvän juhlan salaisuuksia, joita sovellan miltei jokaisessa tapahtumassa.

  • Jäänmurtaja

”Icebreaker” eli jäänmurtaja on jokin tehtävä tai leikki, joka keventää tilannetta ja auttaa ihmisiä tutustumaan toisiinsa, kuten vaikka tutustumisbingo. Varsinkin nuoret esittävät inhoavansa leikkejä, mutta jos sen esittelee tarpeeksi hyvin, ei tämä haittaa. Jäänmurtajat antavat ihmisille matalan kynnyksen keskusteluun. 

  • Ohjelmaa

Jäänmurtajan lisäksi voi tilassa olla pari tivolityylistä peliä, kuten ”arvaa miten monta karkkia purkissa” tai kuva bingo. Nämä antavat vieraille tekemistä, vaikka heillä ei olisi ketään kenelle puhua (ja tätä kautta he saattavat myös löytää kohtalotovereita). Juhlasta riippuen on hyvä olla aikaa vapaalle seurustelulle, mutta myös pari yhteistä ohjelma numeroa, varsinkin jos huomaat, että vieraat alkavat näyttää tylsistyneiltä. Ohjelmanumerot voivat olla esityksistä ja puheista myös kilpailuihin tai tanssilavan avaamiseen.

  • Ruokaa ja juomaa

Ruoka on tärkeä osa ohjelmaa. Pahin syy, miksi ihmiset lähtevät juhlista on se, että heillä on nälkä. Varmista, että pidoissasi on aina tarpeeksi ruokaa ja juomaa esillä. Jos kyseessä on päivälliskutsut, tarjoile pääruoka ensin, sitten ohjelma (jonka aikana ruoka siivotaan pois) ja tämän jälkeen jälkiruoka. Jos haluat juhlien jatkuvan pitkään vielä tämän jälkeen, suunnittele myös iltapala pöytä, jossa on sekä suolaista että makeaa niille, kenelle tulee uudestaan nälkä.

  • Suunnittele aikataulu, mutta älä stressaa sitä

Juhlien onnistumisen kannalta tärkeintä on se, että pystyt lukemaan tilannetta. Suunnittele mahdollinen juhlien kulku, mutta ole avoin muutoksille. Jos vieraat eivät innostu jäänmurtaja ideasta, älä painosta heitä. Kun tanssilattia alkaa tyhjetä, avaa iltapalapöytä. Tärkeintä on, että sinulla on pari hyvää vaihtoehtoa takataskussa.