Kuinka toteutat hienon lavan?

Lava on ison tapahtuman keskipiste – ja miksi ei pienemmänkin. Tämän takia sinun täytyy varmistaa, että lavasi edustaa tapahtumasi teemaa, riippumatta siitä, tuleeko lavallasi olemaan koomikko vai tanssiryhmä, yksi juontaja vai monen puhujan litania. Sillä lava ei ole pelkästään koroke, jolla ohjelma seisoo; lava on myös ohjelman ympäristö, ja tämä ympäristö ja sen vaikutelma jää yleisön mieleen vielä pitkään tapahtuman jälkeen. Joten käytä tämä tila hyväksesi!

Lavan täytyy kuvastaa sitä, mistä tapahtumassa on kyse. Tapahtuman päätuote, aihe tai brändi kannattaa ehdottomasti olla esillä lavan rekvisiitassa. Suuri juliste sopii hyvin taustalle tai lavan alakulmaan. Jos tapahtuman ohjelmaan kuuluu useita haastatteluja ja paneelikeskusteluja, voisi lavan lavastaminen olohuonetilaksi tehdä tilasta rennomman ja yleisölle helpommin lähestyttävän. Tuo lavalle sohva tai pari nojatuolia, aseta kahvipöydälle kukkaruukku ja ripusta taustalle sisustustaulut.  

Valaistus vaikuttaa myös lavan vaikutelmaan. Edellä mainitussa olohuone ilmeessä lämmin valo toimii parhaiten, mutta värillisiä valoja kannattaa myös käyttää taustalla. Kylmä valo antaa totisemman vaikutelman, ja tärkeän puheenvuoron aikana on hyvä käyttää valokeilaa puhujan korostamiseen. 

Lavan suunnittelussa täytyy myös varmistaa, että lavan koko on suhteessa odotettuihin ohjelmanumeroihin. Lavan koossa täytyy myös ottaa huomioon tila, jonka mahdollinen ääni- ja valotekniikka sekä soittimet vievät lavasta. Yleensä tapahtumassa, jossa kaikki ohjelma tapahtuu lavalla, tulisi lavan olla vähintään puolet käytettävissä olevan tilan leveydestä (tällaisessa tapahtumassa kaikki osallistujat istuvat tuoleissa, jotka osoittavat lavalle päin). Lavan syvyys tulisi olla tästä ½ – ¾ leveydestä – riippuen tilasta, sekä ohjelmasta. Tapahtumassa jossa vieraat istuvat pöytien ympärillä ja ohjelmassa on enemmän taustamusiikkia sekä juontoa (kuten vaikka häissä) voi lava olla pelkästään pieni 1–2 m2 koroke huoneen kulmassa.