Mitä pelejä voit pelata Zoomin välityksellä

Työt saattavat sujua ihan hyvin etänä, mutta mitä tehdä silloin, kun työporukka yhtäkkiä haluaa myös pitää sosiaalisia tapahtumia tietokoneen välityksellä? Jos sinut on nakitettu suunnittelemaan työryhmäsi ”peli-ilta” tai haluat keksiä jotain uutta kaveriporukkasi hengailuihin, saattavat seuraavat ajanviettoideat osua sinulla nappiin.

  • Visat ja Bingot

Tietovisat ja muut Q&A formaatilla toimivat pelit sopivat hyvin videopuhelu formaattiin. Visan kysymykset kannattaa liittää kokoontumisen teemaan (esim. pikkujouluissa jouluteema, synttäreillä synttärisankariin liittyvä) ja kysymykset voi esittää joko näytönjaon kautta, tai sovelluksella kuten Kahoot! (Kahootista voi myös löytää valmiiksi tehtyjä visoja, joita käyttää, tai luoda oman). Isommissa ryhmissä voi osallistujat jakaa breakout room – pienryhmiin, joissa he kilpailevat yhdessä toisia tiimejä vastaan.

  • Seurapelit kuten Mafia tai Ihmissusi

Monet seurapelit vaativat mukanaolijoiden keskittymistä ja keskustelua, muttei välttämättä liikkumista. Tämän takia ne voivat toimia hyvin myös tietokoneen ääressä. Kesäleireillä suosittu Mafia tai Ihmissusi sekä Psykologi ja Kategoria peli ovat saatavilla lautapeleinä, mutta niitä voi helposti pelata myös ilman lisävarusteita. Pelinvetäjä voi käyttää Zoomin yksityisviestejä kertoakseen pelaajille roolinsa yms.

  • Among Us

Koronan aikana suureen suosioon nousseen Among Us pelin pelaamiseen ei välttämättä tarvitse edes puhelinyhteyttä. Puhelinyhteys tuo peliin uuden ulottuvuuden, joten jos et ole vielä sitä kokeillut, niin suosittelen sitä lämpimästi. Mikään ei vedä vertojaan sille, kun näet kaverisi kauhunsekaisen keskittymisen, kun hän yrittää saada pelin sisäisen avatarinsa juoksemaan tarpeeksi lujaa, jotta hän pääsisi salamurhaajaa pakoon.  

  • Lautapelien nettiversiot

Monista klassisista lautapeleistä kuten shakista moderneihin hitteihin kuten Settlers of Catan ja Exploding Kittens on olemassa nettiversiot, joita voi pelata ilmaiseksi. Nämä toimivat parhaiten 2–4 hengen ryhmissä, joten suuremmalla porukalla kannattaa jakautua breakout-room ryhmiin.