Miten huomioida ulkomailta saapuvat vieraat?

Oletko saanut tilaisuuden kestitä muualta saapuvia sukulaisia, kollegoja tai ystäviä? Kun ihmisiä saapuu juhliisi pidemmän matkan takaa, ovat he ehdottomasti ansainneet erityistä huolenpitoa. Matkustaminen on usein hintavaa, aikaa vievää ja uuvuttavaa, joten juhlien järjestämisen lisäksi on aikasi panostaa siihen, että vieraasi kokevat olonsa tervetulleiksi ja arvostetuiksi.
Mene vieraitasi vastaan lentokentälle, mikäli suinkaan mahdollista. Jos pystyt majoittamaan heidät omaan kotiisi, hienoa. Tämä on todennäköisesti kaikille osapuolille miellyttävin ratkaisu, muttei aina täysin mahdollinen. Jos lentomatka on ollut pitkä, selvittäkää etukäteen lentokenttähotelli Helsinki ja varatkaa vieraille huone tai huoneet. Mikään ei ole raskaampaa kuin päästä kohdemaahan ja ryhtyä selvittämään asioita vasta tässä vaiheessa. Näin vieraat pääsevät rentoutumaan suoraan lennoltaan.
Ellet ole itse vieraita autolla kyyditsemässä, anna heille yksityiskohtaiset ohjeet siihen, miten julkinen liikenne täällä toimii. Taksi on luultavasti helpoin keino kulkea hotellilta juhlapaikalle, muttei kuitenkaan halvin.
Itse juhlissa on kohteliasta ottaa huomioon, jos vieraat eivät puhu äidinkielenään suomea. Mikäli tapahtumassa on illalliskattaus, suunnittele istumajärjestys siten, että he varmasti istuvat sellaisessa seurassa, jolla ei ole ongelmaa kommunikoida vaikka englanniksi. Illan järjestäjänä et luonnollisesti voi viettää kaikkea aikaasi heidän seurassaan, mutta muista kuitenkin välillä käydä jutustelemassa myös heidän kanssaan. Jos tarjolla on esimerkiksi joitain perinteisiä suomalaisia ruokalajeja, ota asiaksesi kertoa niistä.
Kansainvälisillä vierailla on todennäköisimmin tervetullut olo silloin, kun heidät on erikseen huomioitu, muttei heidän läsnäolostaan tehdä suurta asiaa. Itse juhlissa tähän ei vaadita paljoa, kunhan matkojen ja majoituksen suhteen järjestelyt ovat menneet sujuvasti ja ilman ihmeempiä ongelmia.