Paranna tiimityötä purjehduksen avulla

Monet yritykset etsivät teemapäiville tekemistä, josta olisi myös hyötyä operatiivisen toiminnan kehittämisessä. Yrityksille on nykypäivänä hyvin tärkeää löytää ja rakentaa toimiva tiimi, joka puhaltaa yhteen hiileen ja saa asioita tapahtumaan. Teemapäivän järjestäminen varsinkin kesällä on hyvä hetki kokeilla purjehdusta, joka on erinomainen vaihtoehto tiimityön kehittämiselle. 

Suomessa on monia yrittäjiä joiden veneen talvisäilytys on ohi ja vene on laskettu vesille. Tämä on hyvä tilaisuus sopia yhteisestä tiimipäivästä päivä purjehduksen lomassa. Monet yrittäjät tarjoavat mahdollisuutta päästä ohjatulle purjehdukselle, jossa kaikki mukana olijat voivat oppia toimimaan paremmin yhdessä. Purjehdus on aina tiimityötä ja varsinkin suuremmissa veneissä kaikkien täytyy toimia hyvin yhteen, jotta vene kulkisi mahdollisimman nopeasti eteenpäin.

Veneessä täytyy olla kapteeni, joka antaa riittävästi ohjeita kaikille miehistön jäsenille. Vene tarvitsee myös perämiehen, joka pitää veneen koko ajan kurssissa. Lisäksi tarvitaan useita henkilöitä käyttämään purjeita sekä trimmaamaan niitä ohjeiden mukaisesti. Tällainen purjehdus on hyvä tapa oppia tiimityötä sekä oppia, millaista on olla erilaisissa rooleissa. Kaikille ei sovi kapteenin rooli ja paine ja toiset eivät viihdy osanan miehistöä vaan haluavat enemmän vastuuta. Purjehduspäivän aikana voi erilaisia rooleja vaihdella ja kokea, mikä rooli sopii itselleen parhaiten. Tämä auttaa myös toisia ymmärtämään omat ja muiden vahvuudet.

Purjeduspäivän yhteydessä pystyy myös nauttimaan luonnosta sekä kauniista meri tai järvimaisemista. Tällainen irtiotto arjesta toimii hyvin myös stressin poistajana, kun ei tarvitse tai ei pysty keskittymään työpaikan haasteisiin tai muihin asioihin. Muiden aktiviteettien aikana voi keskustelu ja tehtävät kääntyä helposti takaisin työpaikan asioihin ja niistä voi olla vaikea päästä irti. Varaa siis seuraava yrityksesi teemapäivä purjeveneessä ja koe millaista on toimia tiimissä vesillä.