Valitse oikea pitopalvelu juhliisi

Juhlien järjestäminen vaatii paljon resursseja ja resurssien määrä riippuu juhlien koosta. Aina ei ole mahdollista tehdä kaikkea itse ja silloin voidaan olla valinnan edessä, mitä ostetaan ulkoisena palveluna ja mitä tehdään itse. Kaikki riippuu tietenkin siitä, mikä on oma osaaminen ja missä tuntee olevansa vahvimmillaan. Monesti helpointa suurempiin juhliin on hankkia pitopalvelu ostettuna ja muut järjestelyt voi tehdä melko kätevästi itse. Pitopalvelun valinnassa on hyvä tietää muutamia asia, jotta saa varmistettua omiin juhliin kaikkein toimivimman palvelun.

Pitopalveluita tarjoavia yrityksiä on paljon ja ennen varsinaista kilpailutusta on hyvä miettiä tarkoin millaista palvelua todella etsii. Selvitä ensin itsellesi: 

  • Millaisesta tapahtumasta on kyse? 
  • Onko kyseessä hyvin juhlava tilaisuus eli muodollinen tilaisuus tai onko kyseessä rento illanvietto?
  • Miten paljon olet ajatellut kutsua vieraita ja millaiset tilat juhlia varten löytyy?
  • Mieti myös, onko vieraiden joukossa useita, joilla on erikoisruokavalio.

Pitopalveluiden tarjoilusta voi vastata pitopalvelu itse ja se voidaan tehdä suoraan pöytiin. Juhlissa voidaan myös käyttää seisovan pöydän konseptia, joka ei vaadi paljoakaan henkilökuntaa jakamaan ruokaa. 

Kun olet saanut kerättyä tiedot valmiiksi, millaiset juhlat olet järjestämässä, voit alkaa ottaa yhteyttä erilaisiin pitopalveluihin. Kerää kaikki haluamasi palvelut yhteen ja lähettää tarjouspyyntöjä eri yrityksiin. Älä tee erilaisia listauksia jokaiseen yritykseen, vaan yritä käyttää samaa listausta, jotta tarjousten vertaileminen on helpompaa.

Tarjousten saapuessa, kannattaa tutustua niiden sisältöön tarkoin. Monesti yritysten veloitustavat vaihtelevat ja jos katsotaan vain yhtä lukua voi tarjouksesta jäädä jotain huomaamatta. Tällaisia voivat olle erilliset kulut, joita yritys voi veloittaa etäisyydestä tai henkilökunnan määrästä riippuen. Siksi kannattaa kaikki tarjoukset ja niiden sisältö listata vierekkäin, jotta ne ovat hyvin vertailtavissa. Tämän jälkeen voit valita itsellesi toimivan palvelun ja allekirjoittaa sopimuksen palveluntarjoajan kanssa.